«Volem recuperar, revalorar i reconèixer el llegat» Adrià Dalmau

En vint anys, hem perdut el 50% dels nostres pagesos i pageses. Gràcies a iniciatives com Nousegons, de la qual ens parla Adrià Dalmau, som a temps de recuperar les arrels, l’essència, l’estima per la terra imprescindible per al futur que volem.

L’equip d’Arrels hem pogut admirar els camps d’oliveres i sentir la flaire de l’arbequina, un veritable tresor de la Mediterrània, en la visita que vam fer a Nousegons amb Adrià Dalmau. Aquí en teniu el testimoni.

Descobriu la història de Nousegons i d’altres productors d’Arrels

Després de formar-se a la universitat, Adrià Dalmau va tornar al seu poble, Arbeca (Garrigues), amb el somni de donar una nova vida a la finca familiar d’oliveres. Així va néixer Nousegons, un oli d’oliva verge extra de gran valor gastronòmic i molt apreciat per grans cuiners catalans.

Aquest jove arbequí és un dels més de cent productors i productores que ja formen part d’Arrels, el mercat de pagès en xarxa, un punt de trobada entre els que han fet de la tradició de la terra i l’artesania una manera de viure i els que defensem aquesta vida apostant pel fruit del seu treball.