Qui podrà comprar al Mercat en la fase de prova?

Aquests mesos hem treballat el pla logístic del Mercat Arrels amb la col·laboració d’Unió de Pagesos, l’equip de l’especialista Paco Borrego i els productors d’Arrels. Ha estat una feina molt complexa, però les pròximes setmanes podrem fixar les rutes de recollida i de lliurament de la xarxa de mercats de pagès per a la fase de prova, que durarà dos mesos. Cal que tingueu present que Arrels no és un supermercat, és un mercat de pagès i, per tant, la lògica de distribució estarà acotada a un dia a la setmana per cada mercat local virtual, i els pagesos que van a cada mercat local no són sempre els mateixos. Amb aquest sistema, aconseguim ser molt sostenibles, regular l’oferta molt millor, que no és infinita, perquè hi ha molts productors petits, i la demanda.

Fa uns quants dies, vam visitar les instal·lacions del punt de recollida principal, on agruparem els productes de pagès i dels elaboradors d’arreu del territori el dia abans que els rebeu a casa. Va ser una jornada intensa.

D’esquerra a dreta: Rafael Sierra, soci fundador d’e-Transport, Myriam Soteras, directora del Mercat Arrels, Sergi Palay, director gerent d’Unió de Pagesos de Catalunya, Josep Carles Vicente, membre de la Comissió Permanent Nacional d’Unió de Pagesos, Carles Falgueras, director adjunt d’Unió de Pagesos de Catalunya, i Paco Borrego, CEO i soci fundador d’e-Transport. Pere Romanillos, responsable de Producte i Productors del Mercat Arrels, fa la foto. 

Amb aquest punt de recollida principal, aconseguirem ser eficients en el transport i agrupar els viatges perquè pugueu demanar tot tipus de productes en una sola comanda i rebre’ls a casa el dia del Mercat setmanal del vostre municipi o barri. 

Durant la primera fase de prova, tots els fundadors i les fundadores que viviu a Catalunya podreu comprar al Mercat i, si tot va bé, en el futur el Mercat Arrels també arribarà a les Illes i a València. 

Des de qualsevol punt de Catalunya, podreu comprar productes de rebost, com ara vi, oli, mel i conserves. 

El producte fresc requereix una logística més complexa i volem que us arribi en perfectes condicions, amb el mínim temps entre que surt de casa del pagès i arriba a la vostra, i amb un sistema de transport eficient i sostenible. Per això, començarem oferint producte fresc als mercats locals on es concentren el 70% de fundadors i fundadores. D’aquesta manera garantirem que els productors i les productores d’Arrels tinguin prou demanda. Anirem ampliant l’abast dels mercats amb producte fresc després de la fase de prova i a mesura que anem sumant fundadors i fundadores a més municipis.