«Que Arrels funcioni és una qüestió de país» Joan Caball

Així ho ha expressat aquest matí Joan Caball, coordinador nacional d’Unió de Pagesos, en la presentació als mitjans de l’aliança entre el sindicat de referència del camp i el projecte cooperatiu Arrels: «durant el confinament s’ha posat de manifest que Catalunya necessita als pagesos i nosaltres no hem deixat de treballar, no hem fallat a la gent. Ara cal demostrar que, entre tots, som capaços de fer un país amb futur que valora la gent que l’alimenta i el seu territori.» 

D’esquerra a dreta, Roser Sebastià, vice-presidenta de la cooperativa Som, Raquel Serrat, ramadera i membre d’Unió de Pagesos, Joan Caball, Coordinador nacional d’Unió de Pagesos i Josep Sucarrats, director de la revista Cuina i del projecte Arrels.

Durant el confinament, Unió de Pagesos havia posat en marxa «Pagesia a casa» on més de 400 productors/es van portar a casa de cada comprador prop de 10.000 comandes de producte fresc i de proximitat. Arrels, el mercat de pagès en xarxa, permetrà garantir el futur i d’aquesta i d’altres inciatives que han sorgit de la gent del camp en un moment de màxima dificultat.

Només amb la col·laboració de tothom podrem fer realitat l’objectiu de revertir el model de consum actual, que limita la llibertat del consumidor per triar el que compra i que precaritza el treball de pagesos i artesans.

Així ho ha explicat Josep Sucarrat, el director d’Arrels: «No som ni volem ser l’Amazon català. Amazon és un gran depredador que colla els productors i destrueix el teixit comercial dels barris i pobles. Arrels és un projecte cooperatiu que, amb la força de la gent que ens fa costat, garanteix la qualitat i la logística sostenible».