4 coses que volem canviar

Quins són els objectius de Mercat Arrels? Què voleu aconseguir? Què voleu canviar? Són algunes de les preguntes que més ens feu últimament. Així doncs, aquí teniu quatre coses que volem. Quatre motius que ens impulsen a donar-ho tot perquè Arrels sigui una realitat. 

  • Volem oferir a la pagesia del nostre país una eina que els permeti millorar les seves condicions, garantint que els hi arriba el cent per cent del preu estipulat. Directament i sense lucre per als intermediaris. De fet, vetllarem perquè tots els productes disponibles al mercat tinguin un preu just i suficient per garantir el futur de la pagesia i que els treballadors de la terra rebin un benefici just pel seu treball. 
  • Volem recuperar el dret a triar allò que consumim. No pot ser que els consumidors paguem cada cop més per productes pitjors que, a més, provenen de l’altra punta del món. Només un 15% del que consumim ha estat produït al costat de casa! Una realitat que evidencia, un cop més, que el sistema actual de distribució alimentària ens perjudica a tots. Una realitat que volem canviar. 
  • Volem empoderar els productors i els consumidors. Construir una comunitat forta. Demostrar que hi ha alternatives al model que ens proposen les grans corporacions com Amazon. Alternatives que pot liderar la gent. Perquè sí. Perquè totes juntes tenim molta més força de la que ens pensem!  
  • Volem visibilitzar el món rural. Reivindicar-lo. Recuperar els coneixements que tenien els nostres avis i besavis. Menjar fruita i verdura de temporada, saber quin meló està prou madur per comprar-lo i devorar-lo en un tres i no res. I, alhora, que no sigui tan difícil trobar un tomàquet amb gust de tomàquet o peix de la llotja més propera.